Περί αξιολογήσεων

Δημόσιος υπάλληλος και αξιολογητήςΟι περίφημες αξιολογήσεις των δημοσίων υπαλλήλων υπήρχαν πάντα, μόνο που στο παρελθόν δεν ασχολήθηκε κανείς σοβαρά μαζί τους.Δεν είχαν βλέπετε κάποιο ουσιαστικό αντίκρυσμα, παρεκτός για τις θέσεις των προϊσταμένων, όπου και εκεί τα κριτήρια ήταν πολύ συζητήσιμα. Επικρατούσε μια επετηρίδα με βάση την παλαιότητα και από την δεξαμενή των παλαιότερων υπαλλήλων κρινόντουσαν οι προϊστάμενοι των τμημάτων. Αυτό δεν σημαίνει ότι το σύστημα δεν λειτουργούσε. Λειτουργούσε προσαρμοσμένο στους γενικότερους ρυθμούς της ελληνικής κοινωνίας που έδινε αξία στην σταθερότητα και δεν της άρεσε η αμερικανικού τύπου “κινητικότα” της εργασίας. Αλλά και στην Ευρώπη τότε επικρατούσε μια παρόμοια λογική.

Τα προηγούμενα “καλά” χρόνια λοιπόν η δημοσιοϋπαλληλία ήταν μια μάλλον κακοπληρωμένη δουλειά, με το αντίβαρο όμως της σταθερότητάς της. Με την άφιξη όμως της Τρόικας των δανειστών άρχισαν ισχυρές πιέσεις για την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης. Ανάμεσα στις “προτάσεις”, βλέπε διαταγές 🙂 των δανειστών ήταν και μια νέα διαδικασία αξιολογήσεων με ποσοστώσεις. Ωστόσο η αξιολόγηση “πακεταρίστηκε” μαζί με την διαθεσιμότητα και την κινητικότητα των Δ.Υ και τελικά με τις απολύσεις στο δημόσιο, ένα “αίτημα” που κακώς αποδίδεται αποκλειστικά στην Τρόικα, καθώς είναι κατά κύριο λόγο αγαπημένο θέμα πολλών ντόπιων νεοφιλελεύθερων αρθρογράφων.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι από την άλλη μεριά δικαιολογημένα δυσπιστούν απέναντι στις αξιολογήσεις, καθώς έχουν συνηθίσει να λειτουργούν μέσα σε ένα περιβάλλον κολλητών και κομματικών εξαρτήσεων. Υπάρχουν επίσης ολόκληροι τομείς της δημόσιας διοίκησης που είναι δεκαετίες υποστελεχωμένοι και λειτουργούν “όπως μπορούν” με ένα μείγμα υπηρεσιακού “πατριωτισμού” και εμπειρισμού. Όλοι αυτοί αναρωτιούνται πόσο μετρήσιμη είναι η εργασία που έχουν προσφέρει στο Δημόσιο.

Σέρνεται λοιπόν το συγκεκριμένο θέμα τα περασμένα τέσσερα μνημονιακά χρόνια, ενώ πρόσφατα έλαβε και άλλη παράταση ώστενα προχωρήσει μέσα στην…αποχαύνωση του ελληνικού καλοκαιριού. Είναι φανερό το άγχος της κυβέρνησης Σαμαρά να κλείσει ένα θέμα που όπως κι αν το χειριστεί τής προκαλεί “ζημιές”. Έτσι επελέγησαν οι ημερομηνίες από τις 30 Ιουνίου ως τις 29Αυγούστου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Στο μεταξύ η ΑΔΕΔΥ, τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των Δ.Υ, έχει από τις 6 Ιουνίου προσβάλλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας την όλη διαδικασία. Ζητάει την την προσωρινή αναστολή των αξιολογήσεων μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, οπότε και θα εκδοθεί η τελική απόφαση του Συμβουλίου για την ακύρωση ή όχι των αξιολογήσεων με βάση το νόμο 4520/14. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την Δευτέρα, 16 Ιουνίου.

Συνεχίζεται εδώ (Στο επόμενο άρθρο θα μπούμε στην ουσία του καινούριου νόμου για τις αξιολογήσεις)

http://tiny.cc/e9iehx

  1 comment for “Περί αξιολογήσεων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.