Τις καμπάνες, χωριανοί

Θα αφήσουμε κατά μέρος τις εμβριθείς αναλύσεις που κατακλύζουν τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αυτές τις μέρες, τις σχετικές με την εκατόμβη των θυμάτων στην Ανατολική Αττική.
Αντίθετα, θα σας παραθέσουμε απλούστατες πληροφορίες, που και ο πιο αδαής μπορεί να βρεί με ευκολία και να τις αξιολογήσει. Στον παρακάτω σύνδεσμο, από το iatropedia.gr το ΕΚΑΒ πληροφορεί τους δημοσιογράφους της ιστοσελίδας ότι από τις 16:00, τέσσερις το απόγευμα, είχε ενημερωθεί το επιχειρησιακό του κέντρο για νέα μεγάλη φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας, στην Ανατολική Αττική.

Στις 17:39, εβδομήντα λεπτά αργότερα, ένα από τα θύματα, βιντεοσκοπούσε live την πυργκαγιά, με μια σχετική ανησυχία, χωρίς όμως να διακατέχεται από πανικό. Στο βίντεο φαίνεται και το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής να επιχειρεί, γεγονός που σημαίνει ότι υπήρχε ήδη επαρκής εναέρια κατόπτευση της περιοχής. Στις 18:19 ο εκλιπών συμπολίτης μας έγραψε το πολυπαιγμένο στον ηλεκτρονικό τύπο, μακάβριο, τελευταίο του μήνυμα.

Φθηνές πτήσεις – Low fare flights calendar

Διαβάσαμε λοιπόν τις αναλύσεις των ειδικών, μάθαμε το σύστημα Engage, το σύστημα Evita, το σύστημα AVL, την ειδοποίηση με SMS.  Πολύς ντόρος, μελέτες, εισηγήσεις, επιτροπές, διαγωνισμοί και άλλα. Θα θέλαμε όμως να θέσουμε ένα απλό ερώτημα. Από τις τέσσερις το απόγευμα που το ΕΚΑΒ αρχίζει να στέλνει προσωπικό(ξέρουμε γιατί στέλνει ενισχύσεις το ΕΚΑΒ, έτσι;) έχουμε μιάμιση ώρα. Αν είχε βρεθεί ένας, ένας μόνο, κάποιο στέλεχος, της αυτοδιοίκησης ίσως, της πολιτικής προστασίας μπορεί, να πατήσει το κουμπί του συναγερμού, να ηχήσουν οι σειρήνες, να ειδοποιήσει το τυχόντα παπά Γιώργη της ενορίας να σημάνει τις καμπάνες, θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολλά. Οι στενοί δρόμοι και οι ιδιωτικές παραλίες είναι φτηνές δικαιολογίες. Στην κατάσταση κρίσης χρησιμοποιούνται οι λοστοί και ανοίγονται πόρτες και ιδιωτικές κατοικίες για το ύψιστο κοινό όφελος. Η απόσταση από την λεωφόρο Μαραθώνος μέχρι την θάλασσα είναι πολύ μικρή εκεί στο Μάτι, γεγονός που σημαίνει ότι η εκκένωση προς την παραλία και τις ξενοδοχειακές μονάδες πέριξ της λεωφόρου Ποσειδώνος, μπορούσε να γίνει με απλό περπάτημα, μέσα από τα σοκάκια.

mati-rafina-kameno

Φθηνές πτήσεις – Low fare flights calendar

Παρακολουθήσαμε τις προηγούμενες μέρες το γαϊτανάκι με την αναζήτηση του περίφημου υπεύθυνου να χτυπήσει τον συναγερμό. Μπλα και μπλα, θα τον ψάχνουμε καιρό, θα δείτε. Ας αφήσουμε για λίγο τους υπουργούς κατά μέρος. Τα μεσαία στελέχη; Είναι κοινό μυστικό ότι η πατρίδα έχει και έλλειμμα μεσαίων στελεχών. Που φοβούνται πάρα πολύ μήπως χάσουν την καρέκλα τους, η λάντζα είναι βαριά, ξέρετε. Που αρνούνται να πάρουν την παραμικρή πρωτοβουλία, αν δεν την καλύπτουν οι νόμοι, οι υπουργικές αποφάσεις και η μανδαρινική χαρτούρα, που αναδίδει μούχλα.

Ο παπάς της ενορίας θα το έκανε καλύτερα από εσάς

Και στο τελευταίο χωριό της πατρίδας μας, οι καμπάνες χτυπούν δαιμονισμένα, όταν ο κίνδυνος πλησιάζει. Αρχαίο αντανακλαστικό του ιστορικού μας έθνους. Που επιβίωσε από πολλούς κινδύνους, καταστροφές, επιδρομές, στο πέρασμα των αιώνων. Με τους βασιλιάδες, τους προεστούς και τους δημογέροντες των περασμένων καιρών. Αλλά τίθεται ερώτημα μέγα, κατά πόσο θα μπορέσει να επιβιώσει από τους σημερινούς, ολίγιστους, ηγέτες του. Που άφησαν 100 ανθρώπους να ψηθούν ζωντανοί στο κέντρο της Ελλάδας.
http://tiny.cc/wky3vy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.