Πάλι μαζί

chromebook_desktopΛοιπόν, ας ξεκινήσουμε και πάλι. Ξεκίνησε η δράση και η ιστοσελίδα μας ανασύρθηκε από τα βάθη του διαδικτύου, όπου αναπαυόταν στην βάση δεδομένων της. Είμαστε εδώ λοιπόν, ελπίζουμε πιο δυνατοί, πολύ θα θέλαμε και σοφότεροι, φευ.

Επιτέλους, έχουμε ένα όνομα που μας αρέσει, το tales.gr . Επιθυμούσαμε από καιρό ένα καλύτερο όνομα, κατοχυρωμένο στο Ελληνικό tld αν ήταν δυνατό. Δύσκολο, πολύ δύσκολο θα λέγαμε, καθώς στην Ελλάδα έχουν κατοχυρωθεί σχεδόν τα…πάντα, στα ονόματα του διαδικτύου. Η προηγούμενη κατάληξη stories.one κρίθηκε ανεπιτυχής, αλλά και ατυχής ίσως. Χρειάστηκε μόνο μια μέρα καθυστέρηση στην εξόφληση της ετήσιας συνδρομής, για να κλειδώσει και να μας απαιτηθεί ένα υπέρογκο ποσό για μια τόσο μικρής εμβέλειας ιστοσελίδα, που δεν παράγει καθόλου έσοδα. Έτσι αποφασίστηκε για άλλη μια φορά η αλλαγή του ονόματος (domain name), τρίτη στην σειρά και ελπίζουμε τελευταία.

Να συμπληρώσουμε εδώ ότι η αλλαγή του ονόματος δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Εκτός από τις πολλές τεχνικές λεπτομέρειες για τις οποίες πρέπει να ληφθεί μέριμνα, το χειρότερο ίσως είναι η καταδίκη στην…ανυπαρξία από τα robots των μηχανών αναζήτησης. Τέτοιες αλλαγές δεν τις χωνεύουν εύκολα αυτά τα robot, αλλά ούτε και οι άνθρωποι εδώ που τα λέμε. Το περιεχόμενο μπορεί να μαρκαριστεί σαν doublicated και ύποπτο για λογοκλοπή. Μια εξέλιξη που στέλνει την ιστοσελίδα στον Καιάδα της ψηφιακής αναζήτησης. Θα χρειαστεί πολλή υπομονή και χρόνος για να επιτύχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία στις μηχανές αναζήτησης.

Να αδράξουμε λοιπόν την ευκαιρία για μια μίνι ξενάγηση στα άδυτα του μυστικιστικού περιβάλλοντος του blogging. Παλιότερα χρησιμοποιήσαμε ισχυρούς υπολογιστές και φαντεζί software με πάμπολλες δυνατότητες για την παραγωγή και παρουσίαση του περιεχόμενου Όσο περνάει όμως ο καιρός και η εμπειρία αυξάνεται, προσαρμοστήκαμε στην χρήση όλων και πιο απλών εργαλείων.

Αυτή την στιγμή, το 90% της απαιτούμενης εργασίας γίνεται από ένα σχεδόν κατεστραμμένο chromebook, που αγοράστηκε κάποτε με λιγότερα από 200 ευρώ. Η δακτυλογράφηση και η απομακρυσμένη σύνδεση λαμβάνουν χώρα από το λιλιπούτειο αυτό μηχάνημα με την καμμένη οθόνη των 11.6 ιντσών. Συνδέοντας μια παλιά εξωτερική οθόνη και ένα πληκτρολόγιο τύπου σούπερ μάρκετ, με την βοήθεια της γνώσης φυσικά, μετατράπηκε σε ένα ισχυρό σταθμό εργασίας,σε μια sofisticated γραφομηχανή. Επιβίωσε μιας καταστροφικής πυρκαγιάς, κολύμπησε στους αφρούς της πυροσβεστικής αλλά συνεχίζει να μας υπηρετεί. Σκληρή ταϊβανέζικη βιομηχανική παραγωγή. Για την πληροφόρησή σας, chromebooks είναι κάτι φτηνά ιδιόρρυθμα laptop που τρέχουν μόνο τον Chrome Browser, ο οποίος στην συγκεκριμένη περίπτωση εκτελεί και χρέη λειτουργικού συστήματος. Η προσέγγιση αυτή έχει μειονεκτήματα αλλά και πλεονεκτήματα για εμάς, τους ανθρώπους του διαδικτύου. Ένα καλό που έχει πάντως, είναι ότι είναι σχεδόν απρόσβλητο από viruses και trojans, καθώς έχει ενσωματωμένη στο hardware ισχυρή προστασία. Σαν πιο προσωπική προσέγγιση θα προσθέταμε την καταπληκτική αισθητική του, κάτι υποκειμενικό φυσικά, αλλά σημαντικό για τον γράφοντα, αλλά και η αθόρυβη λειτουργία του, καθώς δεν έχει ανεμιστήρες ή κινητά μέρη όπως μαγνητικό σκληρό δίσκο. Τέλος να προσθέσουμε ότι το Chrome Os διαθέτει ένα εξελιγμένο και πολύ μελετημένο σέτ συντομεύσεων πληκτρολογίου, που καθιστούν την χρήση του ποντικιού σχεδόν περιττή

Αρκετά όμως. Πολλά συμβαίνουν γύρω μας και ο κέρσορας της περίεργης γραφομηχανής αναβοσβήνει ανυπόμονα. Θα είμαστε και πάλι μαζί, για όσο το επιτρέπουν η υγεία μας και οι συνθήκες. Δημιουργική ανησυχία μας κατακλύζει. Μπορούμε και θέλουμε. Πάλι μαζί.

Η ομάδα σύνταξης

https://goo.gl/XpfVn2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.